Η εταιρεία Βασίλειος Γ. Αναστασόπουλος Α.Ε με τον διακριτικό τίτλο EL CAFE ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2000. Ο ιδρυτής της Βασίλης Αναστασόπουλος ξεκίνησε το έτος 1977 την πρώτη του συνεργασία με εταιρεία εισαγωγής και εμπορίας ωμού-πράσινου καφέ ως διευθυντής και έκτοτε η προσωπική του διαδρομή δένεται άρρηκτα με την νεότερη ιστορία του καφέ στην Ελλάδα.

Η EL CAFE επιχειρεί να διευρύνει τις εισαγόμενες ποικιλίες καφέ και με την πλούσια γκάμα που διαθέτει στην αποθήκη της, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην παραγωγή καφέ espresso από τις ελληνικές βιοτεχνίες-βιομηχανίες παραγωγής καφέ, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της πελατείας της, που την ανέδειξαν ως την πρώτη εισαγωγική και εμπορική εταιρεία ωμού-πράσινου καφέ στην Ελλάδα.

Ειδικοί συνεργάτες της ΕL CAFE στις χώρες παραγωγής καφέ έχουν ως αποκλειστικό μέλημα την εξεύρεση νέων ποικιλιών καφέ από ειδικές φάρμες.

Η EL CAFE προμηθεύει σήμερα τις περισσότερες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις παραγωγής καφέ espresso στην Ελλάδα, παραμένοντας ως αμιγής εταιρεία εισαγωγής και εμπορίας ωμού-πράσινου καφέ.